• Publicerad tisdag den 21 februari 2017 kl. 15:31

Nordiska rådet tar nu emot förslag på kandidater till Nordiska rådets miljöpris 2017

Nu är det dags att föreslå kandidater till Nordiska rådets miljöpris 2017. Vem som helst kan föreslå kandidater. Temat för i år är initiativ som tar oss närmare ett avfallsfritt samhälle genom att göra en insats för att främja utveckla eller använda avfallsfria lösningar I Norden.Vinnaren belonas med 350 000 danska kronor eller c:a 47.000 euro. Sista datum för nominering är onsdagen den 19 april. De nominerade till Nordiska rådets miljöpris offentliggörs i juni och priset delas ut i Helsingfors den 1 november i samband med Nordiska rådets session.

Miljöpriset delas ut till en nordisk näringsverksamhet, organisation eller person som på ett föredömligt sätt har lyckats integrera hänsynen till miljön i sin verksamhet eller sitt arbete eller som på annat sätt har gjort en extraordinär insats för miljön. Den eller de som får priset ska ha ett nordiskt perspektiv och vara verksam i Norden och/eller i relation till parter utanför Norden.

- Med årets tema vill vi belöna initiativ som tar oss närmare ett avfallsfritt samhälle och därmed stödja FN:s globala mål för 2030, säger den nordiska bedömningskommittén.

Nordiska rådets miljöpris har delats ut sedan 1995 för att öka medvetenheten om miljöarbetet i de nordiska länderna. Ålands Agenda 21-kontor fick motta miljöpriset 1999.
Nomineringsblankett och information hittar ni här.